| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Амбасада Републике Србије Адис Абеба

 

Working Hours
Monday - Friday: 9:00 - 17:00 hours
The Consular Section is open to public: 9:00 - 13:00 hours

Holidays

Address

Kirkos-Kazanchis

Josif Tito Street
W15 K26, House No.923,
P.O.Box 1341
ADDIS ABABA
ETHIOPIA

Phone:   + 25111 / 551-7804 Directions/Map
Telefon: + 25111 / 551-5659 Jurisdiction
Fax:        + 25111 / 551-4192 Honorary Consuls

E-mail: serbambadis@yahoo.com

 
web: http://www.addisababa.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Предаја акредитивних писама на Сејшелима

Амбасадор Александар Ристић предао је 15. октобра 2019. акредитвна писма председнику Републике Сејшели Данију Фору.

Традиционално пријатељски односи Србије и Сејшела трају преко 40 година.

У разговорима са сејшелским званичницима констатовано је да сарадња у областима образовања и здравства има конкретан садржај, а сејшелска страна посебно је захвалила на стипендијама које, у оквиру програма "Свет у Србији",  добијају и њихови студенти.

Амбасадор Ристић срео се и са представницима опозиције, приватног сектора и цивилног друштва.

 


Годишња конфреренција Глобалног форума за сајбер експертизу – похвале српском тужилаштву

У Адис Абеби, у седишту Афричке уније, од 8. до 10. октобра 2019, одржана је Годишња конференција глобалног форума за сајбер експертизу (GFCE), глобалне платформе држава, међународних организација и приватног сектора за размену искустава у области изградње капацитета у том пољу.

Већ првог дана Годишње конференције, у радној групи у којој су обрађивана питања правног регулисања сајбер безбедности и планирања политика, као изузетно добар пример успешне праксе, модератор Захид Џамил и други излагачи истакли су Србију, посебно похваливши рад српског тужиоца за високотехнолошки кримимал Бранка Стаменковића.

На свечаном отварању говорили представници Саветодавног одбора GFCE и званичници Афричке уније, а емитоване су и поруке неколико истакнутих стручњака који нису могли да присуствују скупу, међу којима је био и српски експерт Владимир Радуновић.

Годишњој конференцији присуствовале су српске дипломате из Амбасаде у Етиопији – амбасадор Александар Ристић и заменица шефа мисије Светлана Јовановић.


Прослава Крстовдана у Адис Абеби

У Адис Абеби 27. септембра 2019. прослављен је Крстовдан (Мескел), један од најважнијих празника у календару Етиопске православне (дохалкидонске) цркве.

У присуству стотине хиљада верника, представника савезне и градске власти, верских лидера из земље и иностранства и дипломата, на главном градском тргу, који се управо и зове Мескел (Трг Часнога крста), обележен је дан који у етиопском хришћанству има посебно место.

Амбасадор Александар Ристић присуствовао је церемонији на позив етиопског партијарха Матеја, а током свечаности дао је изјаву за Етиопску новинску агенцију.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова