| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Амбасада Републике Србије Адис Абеба

 

Working Hours
Monday - Friday: 9:00 - 17:00 hours
The Consular Section is open to public: 9:00 - 13:00 hours

Holidays

Address

Kirkos-Kazanchis

Josif Tito Street
W15 K26, House No.923,
P.O.Box 1341
ADDIS ABABA
ETHIOPIA

Phone:   + 25111 / 551-7804 Directions/Map
Telefon: + 25111 / 551-5659 Jurisdiction
Fax:        + 25111 / 551-4192 Honorary Consuls

E-mail: serbambadis@yahoo.com

 
web: http://www.addisababa.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Сидамска Нова година

У оквиру новогодишњих свечаности сидамског народа, једне од бројних заједница које живе у Етиопији, у Адис Абеби је 25. маја 2019. одржана прослава.

Сидамска Нова година - Чамбалала, чији се датум на традиционалан начин сваке године утврђује и саопштава припадницима тога народа, део је културног концепта који је 2015. уврштен на Унесков списак нематеријалне културне баштине човечанства.

На позив др Маркоса Теклеа, државног министра у Министарству иностраних послова Етиопије, амбасадор Александар Ристић, уз још неколико дипломата, присуствовао је догађају који су организовали Сидамци који живе у престоници.


Прослава Дана победе у Другом италијанско-абисинском рату

У Адис Абеби јуче је одржана прослава Дана победе у Другом италијанско-абисинском рату, у знак сећања на 5. мај 1941, када се цар Хајле Селасије, након пет година изганства, вратио у етиопску престоницу.

Скупу на Тргу победе присуствовала је и председница Етиопије Сахлеворк Зевде, покровитељка Удружења етиопских патриота, које организује догађаје у вези са чувањем сећања на догађаје из етиопске историје, а посебно на ослободичку борбу против италијанског завојевача 1936-41.

Oпширније...
Интервју амбасадора за етиопску националну телевизију

Амбасадор Александар Ристић дао је 25. априла 2019. интервју за етиопску националну телевизију (Ethiopian Broadcasting Corporation – EBC).

Домаћин разговора у емисији „Meet EBC“ био је Тефера Гедаму, један од најпознатијих етиопских новинара, документариста и водитеља, који је у претходним деценијама интервјуисао бројне овдашње и светске познате личности.

Питања су била у вези с историјом српско-етиопских односа, дешавањима на простору бивше Југославије, путу Србије ка ЕУ и могућностима за јачање сарадње између двеју земаља.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова