| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Амбасада Републике Србије Адис Абеба

 

Working Hours
Monday - Friday: 9:00 - 17:00 hours
The Consular Section is open to public: 9:00 - 13:00 hours

Holidays

Address

Kirkos-Kazanchis

Josif Tito Street
W15 K26, House No.923,
P.O.Box 1341
ADDIS ABABA
ETHIOPIA

Phone:   + 25111 / 551-7804 Directions/Map
Telefon: + 25111 / 551-5659 Jurisdiction
Fax:        + 25111 / 551-4192 Honorary Consuls

E-mail: serbambadis@yahoo.com

 
web: http://www.addisababa.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Гостовање амбасадора на Адис ТВ

Амбасадор Александар Ристић гостовао је у емисији "Дипломатски угао" која се емитује на престоничкој телевизији (Адис ТВ).

Теме разговора са водитељем Десалењем Масријеом били су политички односи Србије и Етиопије, питање Косова и Метохије, сарадња у области пољопривреде, придруживање Србије ЕУ, учешће у иницијативи пошумљавања Етиопије и пројекти „Адис Абеба на рекама“ и „Београд на води“, односно сарадња главних градова двеју земаља.


Интервју амбасадора за "The Ethiopian Herald"

Амбасадор Александар Ристић говорио је за државни дневник The Ethiopian Herald о српско-етиопским односима и својим искуствима и утисцима о животу и раду у Адис Абеби, једном од градова који се развија најбрже на свету и чија градска администрација јача своје односе са српском престоницом.

 


Акција пошумљавања у Етиопији


    Амбасада Републике Србије у Адис Абеби прикључила се великој акцији пошумљавања Етиопије током које је, само 29. јула 2019, засађено преко триста педесет милиона садница.

   Амбасадор Александар Ристић, на позив етиопског Министарства иностраних послова и Градске управе Адис Абебе, учествовао је у програму у ботаничкој башти у Гулелеу, на западу града.

    Адис ТВ известила је о српском доприносу иницијативи која за циљ има смањење последица климатских промена уз сађење четири милијарде стабала у Етиопији.    Сви запослени у Амбасади у дворишту су посадили више десетина младица.
 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова