| |     latinica | english  
Насловна
Селаковић честитао Дан Африке

Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић упутио је честитку поводом обележавања Дана Африке у којој је пожелео просперитет и благостање свим афричким земљама и народима.

Селаковић је подсетио да се у Србији од 2017. године 25. мај обележава као Дан пријатељства са народима Африке и да је тиме наша земља показала жељу да негује и брижљиво гради сарадњу са афричким земљама.



У честитки се наводи да је Србија истински посвећена развоју свестраних односа са афричким земљама са којима је повезује традиционално пријатељство које датира још из периода СФРЈ и додаје се да се ти односи темеље на принципима заједништва, узајамног разумевања и подршке, али и сарадње и солидарности.

Министар је у честитки подвукао опредељење Србије за интензивирање политичких, економских, културних и образовних веза са афричким земљама, посебно истичући вишегодишњи програм стипендија за младе из афричких земаља за студирање на универзитетима у Србији који се наставља и ове године.

Такође, Селаковић је указао на значај сарадње са афричким земљама у мултилатералним форумима, од којих је посебно истакао Унеско.

Министар је у честитки упућеној афричким колегама, а коју је сталним делегацијама афричких земаља при Унеску дистрибуирала Стална делегација Србије при овој организацији, изразио посебно задовољство што је и ове године настављена традиција обележавања Дана Африке и под окриљем Унеска напомињући да је Србија и финансијски подржала одржавање манифестације „Недеља Африке“ у Унеску. Додао је да Србија снажно подржава активности ове организације у афричким земљама, као и да се наша земља залаже за што садржајнију и свеобухватнију подршку Унеска Африци.

25. мај 2021.


Верзија за штампу
Вести
Режим уласка српских држављана у стране земље
Селаковић честитао Дан Африке
Председник Вучић се састао путем видео линка са представницима делегације ММФ
Састанак са регионалним директором Светске здравствене организације за Европу
СЗО оценила импресивним процес имунизације у Србији
Селаковић: Приштина истрајава у кампањи мржње према српском народу
Селаковић: Политички екстремизам Албанаца на КиМ све јачи
Обележавање Дана сећања на страдале у НАТО агресији
Обележавање Дана сећања на 17. март 2004. године - Погром на Косову и Метохији
Селаковић: Борба против свих облика криминала приоритет Владе Србије
Митрополит загребачко-љубљански Порфирије изабран за патријарха српског
Сретење – Дан државности Србије
Вучић: Србија спремна за дијалог о КиМ, али неће бити понижавана
Честитка министра спољних послова Николе Селаковића поводом Савиндана
Селаковић за Политику: Година подмлађивања српске дипломатије
Вучић: Србија по расту прва у Европи
Конкурси за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону – одлуке о суфинансирању
Пројекти који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону
Избори 2020.
Поништавање конкурса за суфинансирање пројеката
ОДЛУКA о суфинансирању пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону
Архива вести