| |     latinica | english  
Насловна
Режим уласка српских држављана у стране земље

ЕТИОПИЈА

Српски држављани могу улазити у Етиопију. Потребан је негативан PCR тест не старији од пет дана (од тренутка узимања узорка), а на аеродрому се узима се нови узорак за тестирање. На аеродрому се проверава и постоје ли симптоми ковида 19 – ако постоје, путник ће биће упућен у за то одређени изолациони центар, где чека резултате, а ако не постоје, иде на 14 дана кућне изолације. Уколико резултат новог теста буде позитиван, са путником ће се поступати у складу с протоколом. Путницима који допутују са позитивним PCR тестом неће бити дозвољен улаз у Етиопију. Улазак без теста или са тестом старијим од пет дана подразумева седам дана карантина у специјално одређеном хотелу или центру. Ако после у Етиопији урађеног теста имају негативан резултат, остају још 14 дана у кућној изолацији, а ако је резултат позитиван, с особом се поступа у складу с протоколом. Страни држављани под истим условима могу да улазе у Етиопију.

ЏИБУТИ

Српски држављани могу да улазе у Џибути под условом да се тестирају по слетању (25 долара) и сачекају (сат до сат и по) резултате. Ако су позитивни, иду у изолацију о свом трошку. Страни држављани под истим условима могу да улазе у Џибути.

СЕЈШЕЛИ

Српски држављани, будући да се Србија не налази на списковима нискоризичних (Белгија, Кина, Кипар, Естонија, Финска, Исланд, Мађарска, Ирска, Јапан, Летонија, Литванија, Малта, Маурицијус, Холандија, Нови Зеланд, Норвешка и Тајланд) и средњеризичних земаља (Француска, Аустрија, Канада, Куба, Чешка, Данска, Немачка, Грчка, Италија, Луксембург, Малезија, Монако, Сингапур, Словачка, Словенија, Јужна Кореја, Шпанија, Шри Ланка, Швајцарска и УАЕ), неће моћи, како ствари сада стоје да, након обнављања авио-саобраћаја (комерцијални летови) 1. августа 2020, улазе на Сејшеле. Страни држављани – посетиоци из нискоризичних земаља морају показати негативан PCR или антигенски тест не старији од 72 сата, а они из средњеризичних земаља негативан PCR тест. Резултати тестова достављају је е-поштом пре пута на адресу visitor@health.gov.sc и показују се особљу авио-компаније пре укрцавања. Од свих који дођу може бити тражено да прођу нову проверу, а могу и да поново буду тестирани, док се особе које показују симптоме одвајају од групе. Осигурање је обавезно.

ЈУЖНИ СУДАН

Српски држављани могу да улазе у Јужни Судан ако имају негативан тест. Страни држављани под истим условима могу да улазе у Јужни Судан.

ТАНЗАНИЈА

Српски држављани могу улазити у Танзанију, али сви путници детаљно се прегледају по доласку (нема обавезног карантина). Сви путници чије земље или авио-компаније којима су допутовали траже негативан тест као услов за путовање морају такав тест показати на уласку у Танзанију. Путници који имају симптоме ковида 19 детаљно ће бити прегледани, а може се тражити да буду и тестирани (RT-PCR). Страни туристи морају се током боравка у Танзанији придржавати превентивних мера (хигијена руку, маске, физичка дистанца).

МАДАГАСКАР

Српски држављани не могу улазити на Мадагаскар. Иста забрана, у условима затворених аеродрома и лука, важи за све стране држављане.


Верзија за штампу
Вести
Режим уласка српских држављана у стране земље
Конкурси за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону – одлуке о суфинансирању
Избори 2020 – упозорење
Пројекти који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону
Избори 2020.
Поништавање конкурса за суфинансирање пројеката
Међународни уметнички симпозијум у Адис Абеби
Обележавање Дана мученика у Етиопији
Пријем поводом Сретења – Дана државности Србије
Пројекти који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону
Историјске везе Србије и Етиопије - ново представљање
Сарадња са младима Адис Абебе
Промоција првог етиопског стрипа заснованог на истинитој причи
"Јужни ветар" на Европском филмском фестивалу у Адис Абеби
Предаја акредитивних писама на Сејшелима
Годишња конфреренција Глобалног форума за сајбер експертизу – похвале српском тужилаштву
Прослава Крстовдана у Адис Абеби
Изјаве амбасадора поводом етиопске Нове године
Акредитација српског амбасадора при Афричкој унији
Изјава амбасадора за Етиопску новинску агенцију
Гостовање амбасадора на Адис ТВ
Интервју амбасадора за "The Ethiopian Herald"
Акција пошумљавања у Етиопији
Пријем амбасадора код етиопског патријарха
Фудбалски турнир у Адис Абеби
ОДЛУКA о суфинансирању пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону
Сидамска Нова година
Прослава Дана победе у Другом италијанско-абисинском рату
Интервју амбасадора за етиопску националну телевизију
Комеморација настрадалима у авионској несрећи
Интервју амбасадора за недељник "Капитал"
Амбасадор Александар Ристић предао копије акредитива
Архива вести